Ragbi klub "Čelik" ugostit će jednog od najboljih igrača svijeta
Paterson se od aktivnog bavljenja ragbijom oprostio 2012. godine, a mnogi su ga za vrijeme aktivnog bavljena ovim sportom smatrali jednim od najboljih na svijetu. Foto: Independent.co.uk

Bivši reprezentativac Škotske u nedjelju stiže u Zenicu

Ragbi klub "Čelik" ugostit će jednog od najboljih igrača svijeta

D. Kurbegović

Ragbi klub Čelik ugostit će u nedjelju jednog od najboljih ragbi igrača na svijetu Chris Patersona iz Škotske.

Chris Paterson, kao reprezentativac selekcije Škotske, odigrao je više od 100 utakmica za ovu selekciju s preko 800 postignutih poena . Trenutno radi kao dio stručnog štaba u selekciji Škotske i određenog broja klubova iz Edinburgha.

Manifestaciji koja će se održati u nedjelju prisustvovati će i britanski ambasador u BiH, njegova ekselencija, Matthew Field.

Ova manifestacija predstavlja priliku za razvoj suradnje, te promociju sporta u Gradu Zenica. Dobro je poznato da su ragbijaši Čelika višestruki prvaci BiH, te osvajači Regionalne ragbi lige 2015. godine, kada su u finalu savladali splitsku Nadu.

Posjeta Patersona svakako će dobro doći za one koji se bave ili su tek počeli da se bave ovim sportom, kako bi saznali mnoge stvari, od jednog od najboljih igrača ovog sporta u svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi