Ragbi reprezentacija BiH razbijena na Malti

Težak poraz našeg tima

Ragbi reprezentacija BiH razbijena na Malti

Endin Čaušević

Bh. ragbi reprezentacija doživjela je tešak poraz jučer protiv selekcije Malte koja je slavila sa 41:7.

Ragbi selekcija naše zemlje nije pružila velik otpor na Hibernians stadionu protiv Malte koja je pregazila naš tim sa 32 poena razlike u okviru Evropskog prvenstva konferencije 1-Jug.

Mlata je od samog starta krenula veoma odlučno u ovaj meč, a na krilima Jamesa Kirka brzo su došli do prvih poena. Nakon prvog dijela vodili su s 15:0 i bilo je samo pitanje kojom razlikom će na kraju slaviti.

Za bh. ragbijaše ovo je drugi poraz u okviru EP-a jer smo sredinom ovog mjeseca poraženi u Zenici od selekcije Hrvatske, koja je na Kamberovića polju slavila sa 40:11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi