Ratko Rudić se vraća u hrvatski vaterpolo

Predvodiće "Barakude"

Ratko Rudić se vraća u hrvatski vaterpolo

Ratko Rudić novi je selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske.

68-godišnji trener, koji je prethodno vodio selekciju Brazila na Igrama u Riju, osvajač je četiri olimpijska, te po tri svjetska i evropska zlata. 

Rudić je kroz karijeru predvodio još Jugoslaviju (1984 - 1988), Italiju (1990 - 2000), SAD (2001 - 2004) i Hrvatsku (2005 - 2012).

"Poslije odrađenih Olimpijskih igara u Riju kao brazilski selektor, nije nastavio saradnju s tamošnjim savezom, pa je spremno stavio svoje ogromno iskustvo i znanje na raspolaganje Hrvatskom vaterpolo savezu. Odlukom Upravnog odbora HVS-a naš najtrofejniji vaterpolo trener svih vremena ponovo je imenovan u stručni savet HVS-a", saopštili su su iz Hrvatskog vaterpolskog saveza. 

Trebalo bi napomenuti da je Rudić jedini selektor ekipnih sportova koji je osvojio četiri olimpijska zlata s tri različite reprezentacije. 

U igračkoj i trenerskoj karijeri osvojio je ukupno 64 trofeja. Na velikim takmičenjima uzeo je 36 medalja, od toga 10 sa reprezentacijom Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi