Mostar ponovo centar svijeta zahvaljujući Red Bull Cliff Divingu
FOTO: Red Bull

Spektakl zagarantovan

Mostar ponovo centar svijeta zahvaljujući Red Bull Cliff Divingu

Haris Zilić

Bosna i Hercegovina će za vikend biti domaćin još jednog svjetskog događja, a na naslovnice medija stiže hercegovački biser, Mostar.

Prelijepi Stari most i ove godine bit će domaćin spektakularnog Red Bull takmičenja, naravno u pitanju je planetarno popularni Cliff Diving.

Mostar će ugostiti najhrabrije djevojke i momke koji će sa velike visine izvoditi akrobacije prilikom skoka u vodu.

Cliff Diving je takmičenje koje posljednjih godina budi sve više interesa među publikom i ljubiteljima ekstremnih sportova, ali i ostalih sportskih zaljubljenika.

Velika je čast i zadovosjjtvo svakako što su Mostar i Bosna i Hercegovina uvršteni među najznačajnije svjetske Red Bull destinacije što je potvrđeno ove sezone.

Oglasi

Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo je ove godine 14. po redu sa sedam stanica širom svijeta od juna do novembra 2023. godine, a među tim stanicama je i naš Mostar.

Takmičenje u Mostaru na rasporedu je u subotu 9. septembra i to će bit šesta od sedam ovosezonskih stanica.

U cliff divingu takmičari skaču s visine od 21 (žene) odnosno 27 metara (muškarci), dostižući pritom brzine veće od 85 km/h i podnoseći čak 5 G silu. U tri sekunde, koliko obično traje skok, oni izvode vratolomne akrobacije od kojih zastaje dah, čineći to sa nevjerovatnom preciznošću i elegancijom.

Red Bull Cliff Diving svake godine u grad na Neretvi donese istinski sportski spektakl i sjajnu atmosferu u danima održavanja takmičenja, pa je za očekivati da drugačije neće biti ni ovog puta.Sve informacije vezane za mostarski red Bull Cliff Diving možete pronaći na zvaničnoj stranici Red Bull eventsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi