Red Bull takmičenja uživo na SportSport.ba: Najhrabriji biciklisti i biciklistkinje u Novom Mestu
FOTO: Red Bull

UCL utrke

Red Bull takmičenja uživo na SportSport.ba: Najhrabriji biciklisti i biciklistkinje u Novom Mestu

Sponzorski tekst

Nastavlja se Red Bull sezona u vikendu ispred nas.

Od 13. do 15. maja Red Bull kalendar rezervisan je za najhrabrije bicikliste i biciklistkinje današnjice, a nova doza adrenalina sprema nam se u Češkoj.

Tačnije u Novom Mestu vozit će se utrke XCC i XCO , a to možete pratiti uživo na SportSport.ba i Red Bull TV.

Nakon Francuske i Njemačke, kalendar u UCL Mercedes Benz Svjetskom kupu stigao je u Češku, a danas od 16:20 na rasporedu su utrke u XCC kategorijama koje možete gledati na OVOM linku.

Pravi spektakl je zagarantovan za nedjelju 15. maja kada ćemo gledati finalne utrke u XCO kategoriji za djevojke i XCO kategoriji za muškarce, a za najavu pomenutih utrka imat ćemo poseban tekst ovaj vikend.

Staza u Novom Mestu je veoma atraktivna sa nekoliko opasnih zavoja i nagiba, a također je izdvaja i poseban prirodni krajolik okružen šumom i nesvakidašnjim pejzažom.

Novo Mesto je inače poznato češko središte za ekstremne sportove, a blizu se nalazi i nekoliko staza za karting i motociklizam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.