Jel' Sarajevo gdje je nekad bilo: Probušene lopte u glavnom gradu Bosne i Hercegovine

Najteži udarac nakon rata

Jel' Sarajevo gdje je nekad bilo: Probušene lopte u glavnom gradu Bosne i Hercegovine

H. Zilić

Sarajevski sport je doživio možda i najteži udarac nakon rata.

FK Sarajevo i FK Željezničar nisu izborili plasman u Evropu, ostali su bez trofeja, a rukometni i košarkaški giganti RK Bosna i KK Bosna, ispali su u niži rang takmičenja.

Užasna, bolna i teška slika sarajevskog sporta.

Ovo je možda i samo završni udarac na sve ovo što se dešavalo posljednjih godina. Razne sportske turbulencije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine dovele su do ove situacije.

U Sarajevu smo ne tako davno imali punu Skenderiju. Igrala se ABA liga, ULEB Cup, Liga prvaka, Kup pobjednika Kupova, gostovali su ALBA Berlin, HSV, Zagreb, Portland, Barcelona, Olimpija, Crvena zvezda, Partizan, Cehovski Medvedi..., u to vrijeme doći do karte bila je prava sreća.

A, danas? Gledamo tužne slike, praznih tribina, nedostatka interesa vladajućih struktura. Prepucavanja raznim saopštenjima, pozivanje na "ćorave" sastanke, gubljenje u vremenu, prostoru, bez ideje, plana i cilja.

I to je dočekalo Sarajevo. Najteže minute svog sporta, na koje se teško može držati jezik za zubima. A oni najveći zaljubljenici pustit će i suzu.

Na kraju, malo i pozitivne strane, iako je minimalna. Košarkašice Play Offa su prvakinje Bosne i Hercegovine, rukometašice Ilidže i Hadžića su na Final Four-u Kupa Bosne i Hercegovine. OK Bosna je stabilan premijerligaši igrali su ove sezone i u Evropi. I to je sve.

Od Newcastlea, Bešiktaša, Cluja, Partizana, HSV-a, Barcelone, ALBE, do federalnih liga i amaterskih sistema. U sportskom Sarajevu.

Jel' Sarajevo gdje je nekad bilo?

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Pinglewood
Naporan si novinaru! Pitaj Vicu jel Saraj'vo gdje je nekad bilo! Ne smiješ, ha? Valja dnevnicu zaradit! Da je skroz po njegovom i Sarajevo i Željo i svi ostali (probosanski) klubovi bi kantonalnu ligu igrali! Ne daj Bože napisati riječ-dvije protiv Saveza ili sudijske organizacije, jel??? FUJ!!!
19 1
prostecinjenice
Navijački mrtav grad, cca 300 hiljada stanovnika, prosjek na utakmicama 3k navijača, sramotno.
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi