Selekcija BiH igra dvomeč protiv snažne Engleske
Reprezentacija BiH igra protiv trećeplasirane selekcije s posljednjeg svjetskog prvenstva

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u stonom tenisu

Selekcija BiH igra dvomeč protiv snažne Engleske

D. Kurbegović, foto: ...

Seniorska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine 27. februara igra prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Engleske.

Našu selekciju očekuje težak posao s obzirom da je reprezentacija Engleske jako kvalitetna o čemu govori i to da su bili bronzani na zadnjem Svjetskom prvenstvu održanom prošle godine u Maleziji.

Bh. reprezentacija prvi meč igra u gostima (London) dok će se revanš meč igrati krajem godine u našoj zemlji.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Vladimir Ivanek za ovaj meč pozvao je sljedeće igrače : Admir Duranspahić (Francuska), Edin Konjic (Zenica), Armin Aličić (Vogošća).

Od ove godine je Evropska stonoteniska asocijacija uvela novi sistem kvalifikacija tako da je naša selekcija igra u grupi s Engleskom i Srbijom (mečevi se igraju kod kuće i u gostima), te dvije prvo plasirane reprezentacije iz svake grupe će se kvalifikovati na Evropsko prvenstvo koje se igra u Švedskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi