Ni Poljska nije mogla ništa reprezentaciji BiH

Sjedeća odbojka

Ni Poljska nije mogla ništa reprezentaciji BiH

O. Lekić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci upisala je i treću pobjedu u Zlatnoj ligi nacija. Nakon Hrvatske i Srbije s 3:0 je danas poražena i Poljska i to po setovima 25:22, 25:14 i 25:4.

Ni reprezentacija Poljske nije predstavljala preveliki problem za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci. Upisana je nova maksimalna pobjeda od 3:0.

Poljaci su u prvom setu pružili zaista jak otpor. Bilo je neizvjesno do samog finiša, ali tu kvalitet naše selekcije dolazi do izražaja i set Zlatni ljiljani osvajaju s 25:22.

Već u drugom setu krenula je dominacija Bosne i Hercegovine i Poljaci više nisu imali nikakve šanse da naprave nešto.

Drugi set bh. selekcija dobija rezultatom 25:14. Tu je već bilo jasno da će Poljska teško šta napraviti, a kolika je razlika u kvaliteti govori rezultat iz trećeg seta u kojem su Poljaci osvojili samo četiri poena (25:4).

Naš nacionalni tim tako je došao i do treće maksimalne pobjede. Prije Poljske savladane su Hrvatska i Srbija sa po 3:0.

Ipak, najveći izazov slijedi danas od 16 sati kada reprezentacija Bosne i Hercegovine igra protiv selekcije Njemačke.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine na turniru koji se igra u Sarajevu brani trofej pobjednika Zlatne lige nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi