Sjostrom još jednom popravila rekord na 100 leptir

U svega samo dva dana

Sjostrom još jednom popravila rekord na 100 leptir

Švedska plivačica Sarah Sjostrom po drugi je put u u dva dana postavila novi svjetski rekord na 100 m leptir i osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u ruskom Kazanju. Sarah je prvo u polufinalu 55.74, nakon čega je  u finalnoj utrci za desetinku poboljšala svoj i svjetski rekord koji sada iznosi 55.64 sekundi.

Srebrnu medalju osvojila je Dankinja Jeanette Ottesen (57.05), a broncu Kineskinja Ying Lu (57.48). To je već treći svjetski rekord postavljen u Kazanju, a drugi koji je isplivan u ponedjeljak. U jutrošnjim kvalifikacijama na 1500 m sjajna 18-godišnja Amerikanka Katie Ledecky za 65 stotinki popravila je vlastiti svjetski rekord koji sada iznosi 15:27.71.

Na 100 m prsno slavio je svjetski rekorder Britanac Adam Peaty u vremenu 58.52. Srebro je pripalo Južnoafrikancu Cameronu van der Burghu (58.59) koji je bio u vodstvu gotovo cijelu utrku, ali je u finišu izgubio zlato. I brončana medalja odlazi u Veliku Britaniju zaslugom Rossa Murdocha (59.09).

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.