Sloboda preko Smeča do polufinala Kupa FBiH

Tuzlanke sigurne protiv Smeča

Sloboda preko Smeča do polufinala Kupa FBiH

E. Dindić

U okviru četvrtfinala Kupa Federacije Bosne i Hercegovine za odbojkašice u Mejdanu su se sastale odbojkašice O.K Sloboda i ekipa HŽOK "Smeč" iz Širokog Brijega. U jednoj dobroj utakmici slavile su domaće odbojkašice  rezultatom 3:1(25:15, 24:26, 25:13, 25:9). 

Podmlađeni sastav popularnih Lastavica bez problema je dobio  prvi set. U drugom setu vodile su do pred kraj, ali zaredale su sa greškama, pa su gošće iz Širokog Brijega poravnale rezultat na 1:1 u setovima. 

U trećem setu ulazak tehničarke Amre Isaković razbudio je uspavane Tuzlanke, koje su bez problema dobile treći set sa 25:13, dok su četvrti rutinski riješile sa 25:9 i plasirale se u polufinale Kupa Federacije Bosne i Hercegovine. 

U polufinalu će se ekipa Slobode sastati sa pobjednikom susreta  Goražde- Kula Gradačac. 

OK Sloboda- HŽOK "Smeč" Široki Brijeg 3:1 (25:15, 24:26, 25:13, 25:9)

Sloboda: Hasanović, Omerović, Klopić, Muhamedović, Karabegović (cap), Simić, Ibrahimović, Avdić, Isaković, Jahić, Tučić, Alić. 

Smeč: Kvesić, Šudić, Ivanković, Ljubić, Soldo, Crnjac, Hrkač, Lasić, Čerkez, Musa, Šantić, Šantić I.(cap).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi