Spektakl u Crucible Theatru: Selby brani titulu

Počelo Svjetsko prvenstvo u snookeru

Spektakl u Crucible Theatru: Selby brani titulu

Adnan Beganović

Danas je u Sheffieldu u legendarnom Crucible Theatru počelo Svjetsko prvenstvo u snookeru, a titulu osvojenu prošle godine brani Mark Selby.

Ljubitelji snookera su došli na svoje, odnosno danas je počeo najznačajniji turnir na svijetu, Svjetsko prvenstvo čiji nagradni fond je 1.364.000 funti s tim što će pobjedniku pripasti 300.000.

Aktuelni svjetski prvak, Mark Selby, nakon prve sesije 1. kola vodi sa 6:3 po fremovima protiv Norvežanina Kurta Maflina. S istim rezultatom na odmor je otišao i višestruki svjetski prvak John Higgins, koji igra protiv Roberta Milkinsa.

Zanimljivu prvu sesiju odigrali su Marco Fu i Jimmy Robertson. Fu ima minimalnu prednost (5:4), a treba podsjetiti da se prvo kolo igra na deset dobijenih frameova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.