Sportsko udruženje za djecu i omladinu Soccer

Osnovni cilj - društvena edukacija

Sportsko udruženje za djecu i omladinu “Soccer” je zvanično počelo sa radom 27. decembra 2005. godine. Osnovni cilj djelovanja Udruženja je društvena edukacija djece i omladine, praćena sportsko-rekreacijskim aktivnostima.
Škola nogometa „Soccer“ je osnovana pri udruženju i namjenjena je djeci od 5 do 12 godina. Rad se zasniva na baznim tehnikama nogometa, rad na sticanju kondicije i vježbi neophodnih za pravilan razvoj.

Prvenstveni cilj škole je popularizacija ove vrste sporta, kao i rad na omasovljenju, a sve u cilju sklanjanja djece sa ulice, gdje su podložni raznim oblicima psiho-fizičkog ugrožavanja.

Sportsko udruženje za djecu i omladinu Soccer
Osim nogometa, djecu educiramo o zdravoj ishrani, podstičemo na što bolje rezultate u školi, a planiramo i zajedničke odlaske u kino, pozorište, izlete, ljetne i zimske kampove, a sve u cilju kulturno-obrazovnog uzdizanja i pospješivanja mentalnog zdravlja“, naglašavaju iz „Soccera“.

KONTAKTI:
Sportsko udruženje za djecu i omladinu "Soccer"
Kršilovac 10
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: ++ 387 33 237-175
GSM: ++ 387 61 549 877
E-mail: [email protected]
Web: www.soccer.ba
Sa djecom radi mladi stručni tim, oslanjajući se na standarde evropskih škola, te poštujući standarde UEFA-inog programa.

Škola trenutno djeluje na području opštine Stari Grad, a treba naglasiti da je ovo prva škola na području ove opštine koja radi po UEFA programu. U kratkom radu, škola je okupila više od 80 dječaka, što dovoljno pokazuje interesovanje za nogomet na ovim područjima. Neposredni ciljevi udruženja su populariziranje zdravog načina života među djecom i omladinom, kao i značaja sporta i rekreacije u očuvanju zdravog tijela i duha i edukacija na tom planu.

Ostavite komentar

Ostalo još 1500 karaktera

Komentari (0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.