Srbi i Hrvati se svađaju zbog Crnogoraca

Mediji se prepiru

Srbi i Hrvati se svađaju zbog Crnogoraca

M. Šljivak

Vaterpolisti Srbije u subotu su po treći put zaredom postali evropski prvaci nakon što su pobijedili Crnu Goru s 10:8.

Crnogorski mediji su nakon meča pisali o velikoj sudijskoj krađi, jer su sudije Margeta i Stavridis nekoliko važnih lopti dodijelili Srbiji.

Na 37 sekundi prije kraja Srbija je imala vodstvo od 9:8, a Crnogorci su bili u napadu. 

Trebali su dobiti igrača više i napad, ali su sudije napravile veliku grešku. Nije dosuđen očit prekršaj na Janoviću, a tu je situaciji potencirao i hrvatski komentator Mićo Dušanović u prijenosu meča.

Komentator je očekivao ponovljen snimak akcije, ali je umjesto toga je prikazan pogodak Aleksića za 10:8 i podignuta tri prsta.

Dušanović nije želio da se suzdrži već je ovo propratio riječima.

"Nećemo to sigurno vidjeti u usporenoj snimci, iako bi trebalo to pokazati. Ovaj kadar nije potreban, potreban je onaj drugi kadar da vidimo je li Janović potezan, a čini se da je", rekao je Mićo, a jedan srbijanski portal je donio senzacionalan naslov na ovakav komentar:

"Neverovatno šta je hrvatskom komentatoru zasmetalo tokom finala", stoji u naslovu.

Ipak, vrijeme se ne može vratiti. Najviše su izgubili Crnogorci, a na verbalne i internet okršaje nakon utakmica balkanskih selekcija već su svi navikli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti