Kazić i Krnić pobjenici 457. skokova sa Starog mosta; Turistkinja pala u Neretvu

Lijep dan u Mostaru obilježila i mala nesreća

Kazić i Krnić pobjenici 457. skokova sa Starog mosta; Turistkinja pala u Neretvu

Eldar Ganibegović

Danas su u Mostaru održani 457. skokovi sa Starog mosta. Dan je obilježila i manja nesreća, no sve se dobro završilo na kraju i bez težih posljedica.

Ukupno 33 skakača iz regiona bivše Jugoslavije danas su se takmičila na 457. skokovima sa Starog mosta u Mostaru.

U disciplini skokova na noge bilo je 18 skakača, dok je njih ukupno 13 skakalo na glavu.

Evald Krnić iz Crne Gore je bio najbolji u disciplini skok na glavu dok je drugo mjesto zauzeo Ahmet Stupac.

"Od djetinstva gajim želju da se takmičim u skokovima, a osim u Mostaru, takmičim se i u Podgorici. Prvo učešće mi je bilo u Mostaru, tada nisam bio ni među prvih deset, ali gajio sam želju da postanem šampion", rekao je nakon pobjede Krnić.

Mostarac Igor Kazić je pobijedio u disciplini skokova na noge, a drugi je bio Emil Tire.

Oglasi

Današnji dan obilježila je i jedna mala nesreća u kojoj je lakše povrede zadobila jedna turistkinja koja je pratila cijeli događaj.

Tokom skokova turistkinja koja se nalazila na terasi obližnjeg kafića pala je na pećinu, nakon čega je završila u rijeci Neretvi.

Srećom, pripadnici Interventne spasilačke službe Mostara, kao i radnici Hitne pomoći, odmah su pritekli u pomoć.

Turistkinja je izvučena iz rijeke, a zadobila je lakše tjelesne povrede, potvrdio je ovo reporterki N1 organizator skokova Lorens Listo.

Treba istaći i to da je bilo dosta posjetitelja iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine i regiona. 

Top Komentari

plemic
ss.ba. novinari, nemojte samo pisati (često pogrešno), nekad nešto i pročitajte. kakvi 457. skokovi sa sastarog mosta? skakaklo se sa tada sa "titovog mosta", sa drvene skele, sve do kasnih šezdesetih godina prošlog stoljeća ( mislim do 1868 god.). te tradicije i polumilenijske skokove sa starog mosta izmislila je grupa neobrazovanih besposličara koja svojata stari most i radi gluposti. da je sve dobro preračunati možda bi se sa starog mosta skakalo prije rođenja hajrudina.neimara.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi