Stonoteniseri Mladosti iz Zenice slavili u derbiju prvenstva
Zajednička slika nakon današnjeg derbija prvenstva u Mostaru

Stk Mostar-Stk Mladost Zenica 1:4

Stonoteniseri Mladosti iz Zenice slavili u derbiju prvenstva

Dino Kurbegović

U okviru 16. kola Premijer lige BiH u stonom tenisu odigran je derbi drugog dijela sezone u kojem je STK Mostar dočekao tim STK Mladost iz Zenice. Lakše nego očekivano pobjedu je slavila ekipa iz Zenice rezultatom 1:4.

Domaćini su u ovaj meč ušli kako bi se pokušali iskupiti za poraz od Mladosti u prvom dijelu sezone, ali i kako bi se eventualnom pobjedom izjednačili s gostima na tabeli Premijer lige.

Ipak Zeničani su danas bili veoma raspoloženi, po mečevima, Stk Mostar- Stk Mladost 1:4:

Matković Luka- Zahirović Kenan 3:0
Šehić Adnan- Konjić Edin 2:3
Vučijak Marko- Dizdarević Mirza 1:3
Šehić/Matković – Konjić/Zahirović 0:3
Matković- Konjić 2:3

Današnjom pobjedom ukupno 15 uz samo jedan poraz stonoteniseri Mladosti iz Zenice ostali su lideri na tabeli, te će vjerovatno s prvog mjesta ući u play- off za prvaka države. Ekipi Mostara današnji poraz je bio drugi u sezoni i to u oba navrata od tima iz Zenice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi