Svjetsko prvenstvo u Tokiju: Larisa Cerić osvojila sedmo mjesto, Sadiković poražen u 1. kolu

Nastupi bh. predstavnika

Svjetsko prvenstvo u Tokiju: Larisa Cerić osvojila sedmo mjesto, Sadiković poražen u 1. kolu

Endin Čaušević

Najbolja bh. judašica Larisa Cerić nastupila je na Svjetskom prvenstvu u Tokiju gdje je osvojila sedmo mjesto.

Larisa Cerić je nastupala u kategoriji do više od 78 kilograma i na kraju se morala zadovoljiti sedmom pozicijom. Bh. judašica je upisala dvije pobjede i dva poraza.

Cerić je bila nositeljica grupe i bila je slobodna na startu kvalifikacija, dok je u drugom kolu bila bolja od Jasmin Kuelbs iz Njemačke. Naša predstavnica nakon toga upisala je još jednu pobjedu i to protiv Galine Tarasove iz Ukrajine.

Međutim, Larisa je posustala u četvrtfinalu gdje se borila protiv Akire Sone iz Japana. Cerić je izgubila meč nakon što je dobila tri opomene zbog neaktivnosti.

Cerić se mogla dalje boriti za bronzanu medalju, ali je u narednom meču poražena od Sarah Asahine i tako je osvojila sedmo mjesto.

Što se tiče muške kategorije tu nas je predstavljao Harun Sadiković, ali je on svoj nastup završio u prvom kolu. Sadiković se borio protiv Rafaela Silve koji je svjetski prvak iz 2017. godine i nije imao puno šanse za iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi