Bez Bosne i Hercegovine u taekwondo turniru na Olimpijskim igrama u Parizu

Neuspjeh u kvalifikacijama

Bez Bosne i Hercegovine u taekwondo turniru na Olimpijskim igrama u Parizu

H. Zilić

Bosna i Hercegovina neće imati predstavnike na tekvando turnir na Olimpijskim igrama u Parizu ovo ljeto što je svakao razočarenje za naš tekvando, ali i ljubitelje sporta.

Upravo smo u ovom sportu polagali velike nade, posebno u Nedžada Husića koji je na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju osovjio peto mjesto što je najbolji plasman Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama od naše nezavisnosti.

Nažalost, Husić, ali i ostali naši predstavnici nisu uspjeli proći kvalifikacije koje su održane u Sofiji.

Najbliža plasmanu u Pariz bila je Džejla Makaš koja je zaustavljena u polufinalu i jedna je pobjeda dijelila od plasmana na Olimpijske igre.

Nakon neuspjeha našeg olimpijskog tima u kvalifikacijama za OI u Parizu, javnosti se odlučio obratiti Samir Šarić, član predsjedništva Taekwondo Saveza BiH i potpredsjednik IO za WT.

"Velika očekivanja, donose i velika razočarenja. U Sofiju smo otputovali sa određenom dozom optimizma, s obzirom na to da smo uradili sve što je bilo u našoj moći da barem jedan od naših takmičara ostvari plasman na Olimpijadu u Parizu.

Oglasi

Polagali smo velike nade u Nedžada Husića, ali nažalost, uprkos velikom trudu i odličnom nastupu, nije uspio izboriti novi nastup na OI. Dinko Segedin je ispao u prvom kolu, a solidan nastup imala je Petra Ždero, koja je zaustavljena prije četvrtfinala.

Posebno dojmljiva je bila Džejla Makaš, koja je uspjela izboriti polufinale i pobjeda ju je dijelila od nastupa na OI, ali ona je zaustavljena od takmičarke iz Izraela.

Naš tim je dao sve od sebe, a zbog čega nije uspio, bit će predmet analiza, iako je jasno da su svi članovi olimpijskog tima dali sve od sebe.

Nažalost, to nekad nije dovoljno, ali to ne znači da ćemo se prestati truditi. Pred nama su novi izazovi, nove pobjede, a nadamo se i nova postolja na evropskim i svjetskim takmičenjima", rijeci su Samira Sarića.

Naš tim se iz Sofije vraća odmah večeras, a tokom narednih dana bit će predstavljen plan i program dešavanja do kraja sezone.

Top Komentari

Uhgfeffegegexxjn .s
0 0
user1574859714
Pa to je ono naše jednom negdje pobijediš,napraviš neki uspjeh i više te nigdje nema. Evo ovaj decko,pa Tuka nadam se da sa Lanom neće biti ovako
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi