Objavio prvu fotografiju: Tiger Woods pokazao kako izgleda nakon teške nesreće

Zadobio teške povrede desne noge

Objavio prvu fotografiju: Tiger Woods pokazao kako izgleda nakon teške nesreće

E. Čaušević

Za mnoge najbolji golfer svih vremena Tiger Woods nedavno je doživio tešku saobraćajnu nesreću.

Woods je doživio nesreću u blizini Los Angelesa kada je zbog velike brzine s automobilom izletio sa ceste i zabio se u drvo. Na njegovu sreću hitna pomoć i vatrogasci su brzo došli i uspjeli su ga nekako izvući iz automobila.

Amerikanac je odmah prebačen u obližnju bolnicu gdje je hitno morao na operaciju. Woods je zadobio višestruke povrede nogu zbog čega je upitno da li će moći nastaviti svoju karijeru.

Policija je nedavno završila istragu što se tiče nesreće i saznao se uzrok iste. Naime, kako se navodi u izvještaju uzrok je bila prevelika brzina kojom se Woods kretao u svom automobilu Hyundai Henesisi GV80.

U ovom dijelu dozvoljena brzina je 70 km/h, a on se kretao brzinom od skoro 140 km/h. Nakon što je sletio s ceste udario je u drvo pri brzini od čak 120 km/h.

Mnogi su poručili Woodsu da treba biti zahvala Bogu što je preživio jer su fotografije s mjesta nesreće izgledale zaista strašno.

Oglasi

On se nakon nesreće kratko oglasio u medijima i poručio je da se uopšte ne sjeća da je doživio nesreću i da je bio u blagom šoku kada je shvatio da se probudio u bolničkom krevetu.

"Ne sjećam se nesreće, niti da sam uopće vozio automobil", rekao je u kratkoj izjavi Woods.

Njegov oporavak traje već sedmicama i Woods se pokušava vratiti normalnom životu. No, zbog teških povreda desne noge i dalje je na štakama, ali je iskoristio priliku da posjeti svoje najdraže mjesto, a to je golf teren.

Woods je objavio prvu fotografiju svog oporavka i pokazao je da je dobro raspoložen i optimističan da će se ponovo vratiti igranju golfa.

"Moj teren napreduje brže nego ja, ali lijepo je imati vjernog partnera u rehabilitaciji, čovjekova najboljeg prijatelja", napisao je Woods uz fotografiju koju je objavio na Instagramu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi