Tiger Woods se vratio u golf i slavio nakon punih pet godina

Povratak "kralja" golfa

Tiger Woods se vratio u golf i slavio nakon punih pet godina

S. Grebović

Jedan od najslavnijih golf igrača u historiji Tiger Woods zabilježio je pobjedu na Tour šampionatu u Atlanti, što je njegov prvi trijumf na PGA Touru još od 2013. godine.

Najbogatiji sportaš današnjice je poslije četiri dana nadmetanja u Georgiji završio na prvom mjestu rezultatom -11. Drugo mjesto pripalo je Billyju Horschelu sa rezultatom -9, dok je treće mjesto zauzeo Dustin Johnson sa rezultatom -7. 

Četrdesetdvogodišnji gofler i osvajač 14 Major turnira, poslije niza skandala u privatnom životu te zbog povrede leđa bio je primoran na pauzu od čak pet godina.

"Bilo mi je veoma teško, suzdržavao sam se da ne zaplačem kod posljednje rupe. Sve me je odjednom stiglo jer sam došao u priliku da osvojim turnir. Tokom karijere imam 79 osvojenih turnira. Prokleto je dobar osećaj osvojiti 80!", izjavio je presretni Woods.

Iza Slavnog Amerikanca je mnogo i teških trenutaka, koje je na sreću prevazišao.

"Moje tijelo je bilo u raspadu. Najgore je bilo što nisam znao da li ću moći ikada da živim slobodno bez bolova. Nisam mogao da sedim, da hodam, nisam mogao da se sagnem, a da ne osjetim bol u leđima i nogama", dodao je Woods koji se sada napokon može posvetiti igranju golfa i obaranja rekorda u ovom sportu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi