Dominacija Amerikanaca, Srbija skočila na listi medalja
FOTO: EPA

Prije posljednjeg takmičarskog dana

Dominacija Amerikanaca, Srbija skočila na listi medalja

Haris Zilić

Ostao je još jedan takmičarski dan na Olimpijskim igrama u Tokiju.

SAD ima na svom kontu 108 medalja i bit će najuspješnija nacija, iako Kinezi imaju dva zlata više, ali ukupno 87 medalja. Kina ima 38, sa 36 zlatnih medalja, a sutra bi se i to moglo promijeniti.

Domaćin Japan je sjajan na ovim Igrama sa 56 medalja od čega je 27 zlatnih, Ruski olimpijski komitet je osvojio 68 medalja, Velika Birtanija 63, Australija 46, Njemačka 37, Nizozemska 33, Italija 39, Fracnuska 31 medalju i to je deset najuspješnijh nacija na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Od država iz regije Hrvatska ima osam medalja od čega su tir zlatne, Srbija ima sedam uz dvije zlatne, Slovenija pet medalja od čega su tri zlante, Kosovo ima dvije zlatne, a Sjeverna Mekdonija jednu srebrenu medalju.

Kompletnu listu osvajača medalja prije posljednjeg dana Olimpijskih igara u Tokiju pgoledajte OVDJE.

Top Komentari

Svojprisebi
A Bosna? Bice bice kad susedi prestanu krasti hahha. Ne moze niko nikog ukrast dok igrac il igracica dobrovoljno ne prihvate da idu u hr/sr. Pa se treba onda zapitat zasto oni izaberu da idu u susednu drzavu? To se treba zapitat. Zato sto je Bosna samo na papiru multikulturna a npr Srbi koji su u ratu 3 godine proveli u Armiji BiH kad izadju na cestu u bh gradu il njihova deca dodju seljacici pa im govore cetniku vlahu itd i niko nista ne kaze. Pa zasto igrat za tu zamlju koju si branio a ciji stanovnici te i dalje svrstavaju a agresore? Bagro
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi