Platio nestvarnu cifru za loptu posljednjeg touchdowna Toma Bradyja, a ovaj objavio veliki povratak
Foto - EPA

Mislio je da je kupio jedinstvenu loptu

Platio nestvarnu cifru za loptu posljednjeg touchdowna Toma Bradyja, a ovaj objavio veliki povratak

Midhat Šljivak

Legendarni Tom Brady objavio je povratak na teren, a njegova objava donijela je popriličan šok čovjeku koji je mislio da je kupio loptu s kojom je čuveni quarterback bacio svoj 'posljednji' pas za touchdown.

Brady je meču protiv kasnijih prvaka LA Ramsa bacio pas od 55 jardi za Mikea Evansa i mnogi su smatrali da je ovo posljednji bačen touchdown za jednog od najboljih NFL igrača svih vremena.

Evans je ne razmišljajući o tome bacio loptu u publiku. Sretni navijač je uhvatio loptu i odlučio ju je postaviti na aukciju, a ona je dostigla ogromnu cifru.

Na kraju je za nju od anonimnog kupca dobio 518.628 dolara, a nekoliko sati kasnije kupac je ostao u šoku jer je Tom Brady objavio povratak na teren.

"U protekla dva mjeseca shvatio sam da mi je mjesto još uvijek na terenu, a ne na tribinama. To vrijeme će doći, ali ne još. Volim svoje saigrače i porodicu koja me podržava. Oni su zaslužni za ovo. Vraćam se i odigrat ću 23. sezonu. Imam nedovršena posla", rekao je Brady.

To znači da će lopta koju je kupio izgubiti na vrijednosti. Bit će to sasvim obična lopta, jedna u nizu onih koju je Brady bacio u karijeri, pa je kupac doslovno bacio pola miliona dolara.

Možemo samo zamisliti izraz lica gospodina koji je dao novac za loptu kada je čuo da se 44-godišnja legenda vraća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti