Na prvom snimanju je izgledao kao izgubljen, postao je najveći u historiji

Legenda odlazi u penziju

Na prvom snimanju je izgledao kao izgubljen, postao je najveći u historiji

A. Čaušević

Čini se da je došao dan za kojeg se mislilo da nikad neće doći.

U penziju odlazi jedan od najvećih sportista u historiji. Od američkog fudbala se nakon 22 sezone i sedam osvojenih Super Bowl finala oprašta Tom Brady.

NFL je u subotu objavio da se Brady oprašta i tako izazvao pometnju pošto su vrlo brzo otac i agent poručili da definitivna odluka nije donesena.

"Tommy još nije donio finalnu odluku i svako ko kaže suprotno je u krivu", kazao je Thus Brady. Slično je poručio i njegov agent.

"Razumijem za špekulacije oko Tomove budućnosti. Bez ulaženja u detalje oko onog što se izvještava, Tom će biti jedini koji će izaći u javnost sa svojim planovima i to će biti vrlo brzo."

Oglasi

Bez obzira na ove izjave u SAD-u su sigurni da je došao kraj jedne ere i da je Brady donio odluku i prije nego što su njegova Tampa Bay Buccaneersi izugili od Los Angeles Ramsa.

TB12 sada razmišlja kako i kada svoju odluku učiniti zvaničnom. Razlog penizonisanja su porodica i njegovo zdravlje.

Ovaj 44-godišnjak je već duže vrijeme govorio da ne želi zasjeniti NFL play-off ili Super Bowl svojim saopštenjem da odlazi u penziju pa će vrlo je izvjesno sačekati kraj sezone.

Brady je u NFL ušao 2000. godine. Draftovan je kao 199., a njegova fotografija sa prvog snimanja na kojoj je izgledao totalno izgubljeno je postala ponovo viralna.

Prvi klub bili su mu New England Patriotsi. Nakon prve sezone na klupi, jedan nemili događaj mu je u drugoj sezoni promijenio karijeru. Drew Bledsoe je dobio opasan udarac u glavu, Brady je od tada postao standardan i omdah je odveo Patriotse do SuperBowla.

Tada je osvojena prva titula u historiji franšize te je to bio početak jedne distanije kada su pobijedili u tri od četiri SuperBowla na početku ovog stoljeća.

Sa 50 tochdowna 2007. godine i dalje drži rekord. Sa Patriotsima je osvojio još tri SuperBowla od 2014. do 2018. godine.

Nakon 20 godina u toj franšizi odlazi u Buccaneerse gdje također osvaja Super Bowl. Brady je proglašen MVP-jem finala u pet navrata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti