U Mostaru održane Sportske igre mladih

Veliki broj mladih sportaša na terenima V Osnovne škole

U Mostaru održane Sportske igre mladih

Danas su u Mostaru počele Igre mladih 2020. Natjecanja u nogometu, košarci, rukometu privukao je na igralište osnovne škole na Rudniku veliki broj malih sportaša.

Organizator se drži preporuka Kriznog stožera FBiH, a vezano za Covid 19, tako da se svakom sudioniku prije nastupa mjeri temperatura, a broj gledatelja je ograničen.

Ove igre su inače organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svjetske nogometne federacije. Podršku Igrama daju eminentna imena iz sportskog i političkog života, pa su tako počasni predsjednici Sportskih igara mladih gospoda Sir Dave Richards predsjednik Premier Lige i Ivica Osim.

Veleposlanici Igara su Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven-Goran Eriksson, Franz Beckenbauer, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Džanan Musa, Johannes Hahn i mnogi drugi.

Neka natjecanja već su završena tako da su se u daljnje natjecanje plasirale djevojke Futsal akademije HFC Zrinjski rođene 2005. godine, a u uzrastu dječaka 2009. prvi su mali nogometaši NK Mostar koji su u finalu svladali vršnjake iz Akademije Zrinjski talent (0:0) P3:2.

Inače kod ovog godišta odigran je veći broj zanimljivih utakmica, a do finala NK Mostar je stigao na način da je u četvrtfinalu bio slobodan, a u polufinalu mali nogometaši Mostara svladali su na penale vršnjake iz Fortune 1:1 (P 4:3). Da su se specijalizirali u izvođenju penala to su dokazali i u finalu pobijedivši igrače iz Akademija Zrinjski Talent sa 3:2 nakon što je u regularnom dijelu završilo 0:0.

Na teren su kasnije izašli rukometaši, rukometašice, te košarkaši.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi