Van der Vaart debitovao u novom sportu i ostvario svoju prvu profesionalnu pobjedu!
Nekadašnji igrač Reala se okušao u pikadu

Čak su i komentatori pohvalili njegovu igru

Van der Vaart debitovao u novom sportu i ostvario svoju prvu profesionalnu pobjedu!

S. Pašalić

Rafael van der Vaart je nakon 18 godina profesionalne karijere u nogometu odlučio da je došlo vrijeme za kraj.

Iako je prošlog ljeta potpisao ugovor sa danskim Esbjergom, holandski nogometaš je zbog povrede ipak morao završiti svoju karijeru.

Van der Vaart je karijeru počeo u Ajaxu 2000. godine gdje je proveo pet godina, a nakon toga je igrao između ostalih i za HSV, Real Madrid i Tottenham.

Holanđanin je odlučio da se okuša u novom sportu - pikadu, a sada je stigao i do svoje prve profesionalne pobjede.

Van der Vaart je pobijedio Danea Thomasa Andersona sa 4:2 iako je rezultat u jednom trenutku bio pogrešno postavljen pa je pisalo da Anderson vodi sa 3:1, ali je ustvari bilo 3:1 za Holanđanina.

36-godišnji holanđanin je na BDO Denmark Open turniru prošao prvi krug i u drugom kolu će igrati protiv Danca Mogensa Christensena.

TV komentator pohvalio je njegov nastup rekavši: "Iznenadilo me kako je Rafael van der Vaart bio dobar u pojedinim trenucima. Odigrao je solidan meč i ako bi osvojio ovaj turnir bilo bi to najveće iznenađenje u historiji ovog sporta"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti