Sin mu se rodio nakon velike pobjede, pa dobio ime koje će se zauvijek pamtiti
Foto - Instagram

I to je moguće

Sin mu se rodio nakon velike pobjede, pa dobio ime koje će se zauvijek pamtiti

M. Šljivak

Poznati sportisti nerijetko znaju iznenaditi odabirom imena za djecu, a ono što je napravio igrač Los Angeles Ramsa Van Jefferson je nevjerovatno.

Jefferson je po završetku Super Bowla u kojem su njegovi Ramsi pobijedili Cincinnnati Bengalse (23:20) saznao da mu je žena na putu ka bolnici i da u svakom trenutku treba da se porodi.

Odjurio je s terena kako bi bio uz suprugu koja mu je rodila sina. Dječak je zatim dobio i nevjerovatno ime - Champ (šampion).

"Odlučili smo se na ime Champ Jefferson. Uklapa se u aktuelni situaciju", rekao je Van i nastavio je:

"Nismo nikad planirali ovo ime, ali nakon svega što se dogodilo na Super Bowlu, ovo ime mu jedino pristaje. On je šampion, a žena ratnica. Champ Curtis Jefferson je njegovo ime", rekao je Van.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B_adR1NDQ_7/[/instagram]

Van Jefferson je izabran kao 57. pik NFL Drafta 2020. godine i Ramsi su mu za sada jedini NFL tim u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi