Nastavljaju se sankcije sportu u Rusiji, na svojoj koži je to sada osjetio i sam Vladimir Putin

Nije više počasni predsjednik

Nastavljaju se sankcije sportu u Rusiji, na svojoj koži je to sada osjetio i sam Vladimir Putin

Edmir Škorić

Međunarodna judo federacija suspendovala je ruskog predsjednika Vladimira Putina s mjesta počasnog predsjednika te organizacije.

Putin, koji ima crni pojas u judu, naredo je invaziju na Ukrajinu i stoga njegova zemlja trpi mnoge sankcije, uostalom i sportske. Stoga je suspendovan s mjesta počasnog predsjednika Međunarodne judo federacije.

Otkazan je Grand Prix Formule 1 koji se trebao održati u Sočiju, a ranije je objavljeno da se finale Lige prvaka iz St. Petersburga seli u Pariz, dok je Međunarodna odbojkaška federacija objavila da zbog pogoršenja situacije u Ukrajini povlači dva ovogodišnja turnira Lige nacija za odbojkaše i odbojkašice koji su trebali da se igraju u Rusiji.

Ruska nogometna reprezentacija treba u martu da igra baraž za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali zbog ratnih dešavanja sva tri potencijalna rivala (Poljska, Švedska i Češka) izjasnila su se da ne žele da igraju s Rusijom.

Vjeruje se da je ovo samo početak niza sankcija s kojima će se suočavati ruski sportisti i sport u toj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi