Vlasnik Panthersa želi navijače na stadionima: Ako može u avionu...

NFL sezona bi trebala početi u septembru

Vlasnik Panthersa želi navijače na stadionima: Ako može u avionu...

NFL planira punu narednu sezonu, u tradicionalnom formatu. Ipak, sve je izvjesnije da će njen barem prvi dio proteći bez navijača na stadionima.

Pandemija novog koronavirusa je itakako pogodila SAD, pa su preko bare masovna okupljanja zabranjena do daljnjeg.

Ipak, predsjednik Trump je najavio skoro ponovono uspostavljanje avionskog saobraćaja.

Ako se ljudi mogu voziti u avionu i "gužvati" po aerodromima, vlasniku NFL tima Carolina Panthersa Davidu Tepperu nije jasno zbog čega i na stadionima ne bi mogao biti dozvoljen određeni broj navijača.

"Stadioni ne mogu biti puni, ali to ne znači da uopšte ne treba biti navijača. Ako se osjećate komforno dok sjedite u avionu, u zatvorenom prostoru sa malom distancom u odnosu na druge ljude, ne vidim razlog zašto se ne biste osjećali komforno na otvorenom stadionu", izjavio je Tepper.

"Mslim da treba dozvoliti određeni broj navijača na stadionima, u zavisnosti od lokacija i pravila koja važe u pojedinim državama i gradovima", istakao je vlasnik Panthersa.

Inače, planira se da nova NFL sezona starta 10. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi