Tragedija kojoj se ne nazire kraj: Od danas dva sportska kolektiva praktično ne postoje!

Ugašeni su mnogi životi

Tragedija kojoj se ne nazire kraj: Od danas dva sportska kolektiva praktično ne postoje!

A. Čaušević

Broj žrtava nakon dva raznozna zemljotresa koja su pogodili Tursku i Siriju je iz minute u minut sve veći. Nezapamćena tragedija, nažalost, nije zaobišla ni pojedine sportske kolektive. Mnogi su preminuli, dok o mnogim nema nikakvog traga ni glasa. 

Prema izvještaju turskih medija ženski odbojaški klub Hatay praktično više ne postoji nakon što su igračice zatrpane ruševniama u provicniji Malatya.

Sudbina odbojkašica je trenutno nepoznata. Spasitelji čine sve da dođu do njih, međutim nikako ne uspjevaju.

Slična sudbina je zadesila i muški odbojkaški klub Malatya Metropolitan Belediyespor. Sreća u nesreći je da su spasitelji uspjeli pronaći i evekuisati trojicu odbojkaša.

U gradu Kahramanmaras jedna dvorana je potpuno sravnjena sa zemljom i to u trenucima kada se u njoj nalazilo između 30 i 40 boraca.

Oglasi

Vjeruje se da su mnogi od boraca preminuli, ali zvaničnih potvrda o njihovoj smrti još uvijek nema.

Pod ruševinama se nalazi i ekspedicija od 28 odbojakša i odbojkašica iz Sjevernog Kipra nakon što su učestvovali na takmičenju u Adiyamanu.

Još uvijek nema ni informacija o Christianu Atsuu koji je postigao gol u 97. minuti protiv Kasimpaše. Fudbaler Hataysporta je pod ruševnima i to je ono što je za sada poznato.

Upitno je i kakva je sudbina sa golmanom Eyupom Tarkaslanom, čuvarom mreže koji nastupa za turskog drugoligaša Yeni Malatyaspor.

"Spasili smo mu suprugu, ali njega ne možemo naći", poruka je koju su spasitelji na mjestu događaja u gradu Malatyi dali jednom mediju, a vrlo brzo se proširila i kroz sve turske medije.

U Turskoj nastupa i nekoliko bh. fudbalera koji su na sreću prošli bez ikakvih povreda. Za sada problema nemaju ni premijerligaši koji su na pripremama u Turskoj i svoj program bi trebali nastaviti po planu.

Najnovije vijesti govore da je od posljedica zemljotresa preminulo najmanje 2.300 osoba, dok se broj povrijeđenih procjenjuje na 7.600.

Oglasi