Počelo Evropsko prvenstvo u plivanju: Lana Pudar će iskoristiti kao dobre pripreme za Pariz
Copyright: xImagoxImages Emmefotox

Najbolja bh. plivačica nastupa u dvije discipline

Počelo Evropsko prvenstvo u plivanju: Lana Pudar će iskoristiti kao dobre pripreme za Pariz

Haris Zilić

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar lagano se približava glavnom događaju u 2024. godini, a to su Olimpijske igre u Parizu koje će biti veliki izazov za našu najbolju plivačicu.

Prije Pariza Lana će imati i vrlo dobru pripremu, a riječ je o Evropskom seniroskom prvenstvu u Beogradu koje je počelo ove sedmice.

Lana će nastupati u dvije discipline, riječ je i o njenim najboljim disciplinama, a to su 100 metara delfin i 200 metara delfin.

U beogradskom bazenu Lana nastup počinje u četvrtak 20. juna u jutarnjim satima kada su na rasporedu kvalifikacije na 100 metara delfin, a isti dan u predvečernjim satima na rasporedu je i polufinale iste discipline.

Finale discpline na 100 metara delfin zakazano je u petak 21. juna u predvečernjim satima i vjerujemo da će Lana krenuti po novu medalju.

Oglasi

U subotu 22. juna u jutarnjim satima Lana će plivati kvalifikacije na 200 metara delfin, a isti dan u predvečernjim satima na rasporedu je polufinale na 200 metara delfin.

Veliko finale utrke na 200 metara delfin je u nedjelju u predvečernjim satima i Lana će na 200 metara delfin biti glavna kandidatkinja za evropsko zlato.

Uz najboljih bh. plivačicu Lanu Pudar bh. uzdanice na smotri najboljih na Starom kontinentu svoje učešće su osigurali još Iman Avdić, Kenan Dračić, Adi Mešetović, Dino Hasibović Sirotanović, Jovan Lekić, Filip Kuruzović, Mak Edvin i Nurkić Kačapor.

Šef delegacije bh. tima je Damir Đedović, prvi trener je Goran Grahovac, a članovi stručnog tima reprezntacije Bosne i Hercegovine su treneri Minel Bakal, Ilijan Malčić i Evelin Avdić. Fizioterapeut je Miodrag Ranđelović.

O rezultatskim očekivanjima bh. tima govorio je Damir Đedović, koji se dotakao stanja Lane Pudar i očekivanja od bh. olimpijke na ovom takmičenju.

Oglasi

"Lana Pudar je na ovo prvenstvo došla direktno sa dvadesetpetodnevnih visinskih priprema sa planinskog masiva Sierra Nevada od 2.500 metara nadmorske visine, koji se nalazi u Španiji. I poznat je kao jedan od najtežih plivačkih kampova u svijetu.

Ovo prvenstvo će nam odlično doći kao provjera njenog trenutnog stanja poslije ovih vrlo teških i zahtjevnih priprema", rekao je Damir Đedović, te dodao da je trenutno fokus na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu:

"Svakako da su svi treninzi i pripreme usmjereni ka nastupu na Olimpijskim igrama u Parizu i sada nije vrijeme da Lanina forma bude na vrhuncu. Taj vrhunac forme se očekuje u Parizu za nekih mjesec dana.

Svi plivači koji su do sada osigurali plasman na Olimpijske igre sigurno da isto razmišljaju i svoje pripreme usmjeravaju ka Olimpijskim igrama. Tako da će na ovom Evropskom prvenstvu biti najbolji oni koji u ovom trenutku budu imali najmanje umorne ruke i noge od teških priprema za nastupe u Parizu", naglasio je između ostalih Đedović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi