Iman Avdić srušila državni rekord i osvojila 12. mjesto na EP u Ruminiji

Dobar rezultat mlade bh. plivačice

Iman Avdić srušila državni rekord i osvojila 12. mjesto na EP u Ruminiji

O. Lekić

Bh. plivačica Iman Avdić nije uspjela ostvariti plasman u finale Evropskog prvenstva u 25 metarskim bazenima koje se održava u rumunskom Otopeniju. Ona je u disciplini 400 metara mješovito osvojila 12. mjesto i postavila je državni rekord.

Iman Avdić debitovala je danas na Evropskom prvenstvu za seniore u 25 metarskim bazenima. EP se održava u gradu Otopeni u Rumuniji, a Avdić je došla do jako dobrog rezultata.

Mlada plivačica nastupila je u disciplini 400 metara mješovito. Bila je šesta u svojoj grupi s vremenom 4:41.63, a to joj je ukupno bilo dovoljno za 12. mjesto.

Iman, koja je još uvijek juniorka, nastupit će još u disciplinama 200 i 400 metara slobodnim stilom, disciplini 200 metara delfin i 200 metara mješovito,

Treba svakako napomenuti da na Evropskom prvenstvu u Otopeniju nastupiti i najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar.

Pudar će se takmičiti u disciplinama 100 i 200 metara delfin i od nje se očekuju medalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi