Veliki rezultat: Iman Avdić u polufinalu EP u Beogradu

Veliki rezultat: Iman Avdić u polufinalu EP u Beogradu

Haris Zilić

Reprezentativka Bosne i Hercegovine Iman Avdić plasirala se jutros u polufinale Evropskog seniorskog prvenstva u plivanju, koje se održava u Beogradu.

Takmičarka Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva još jednom je opravdala očekivanja na velikoj sportskoj smotri i izborila nastup među 16 najboljih u disciplini 200 metara mješovito.

Polufinalnu trku i borbu za veliko finale na 200 metara mješovito Iman Avdić će plivati večeras sa početkom 19.37 časova.

Bh. plivačica je za nastup u glavnom gradu Srbije izborila norme, između ostalog, i u disciplinama 100, 200 i 400 metara slobodnim stilom, te 200 metara delfin.

Lana Pudar lagano do finala EP

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Beogradu u disciplini 100 metara delfin.

Lagano je Mostarka došla do finala na 100 metara delfin. U polufinalu je plivala vrijeme 58.63 i to joj je bilo sasvim dovoljno za plasman u finale.

Pudar je naravno favorit za osvajanje jedne od medalja. U Rimu 2022. godine je na 100 metara delfin bila bronzana.

Treba istaći da Pudar ovo prvenstvo koristi striktno kao pripreme za Pariz i Olimpijadu i da ne treba biti bauk ako ne dođe do neke medalje na što nas je navikla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi