Kenan Dračić zauzeo 16. mjesto na Evropskom prvenstvu
FOTO: Facebook

Mladi bh. plivač stigao do polufinala

Kenan Dračić zauzeo 16. mjesto na Evropskom prvenstvu

H. Zilić

Nakon Lane Pudar (17) večeras je na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u rumunjskom Otopeniju nastupio i naš mladi plivač Kenan Dračić.

Dračić je izborio plasman u polufinale Evropskog prvenstva u disciplini 200 metara delfin i večeras je plivao vjerovatno najveću utrku u karijeri.

Naš mladi plivač je zauzeo 16. mjesto u polufinalu s vremenom 1:58.19.

Kenan nije uspio izboriti plasman u finale, ali sigurno da će mu jedan ovakav rezultat predstavljati ogromnu motivaciju za dalji rad.

Ovaj rezultat je jedan od najboljih rezultata našeg muškog plivanja u historiji kada su u pitanju velika takmičenja.

Oglasi

U pitanju je plivač koji je rođen 21. oktobra 2006. godine, dakle nedavno je tek napunio 17 godina i pred njim su mnoga velika takmičenja.

U Otopeniju je bio jedan od najmlađih takmičara što svakako daje još na težini ovom rezultatu.

Podsjeitmo, prije Kenana nastupala je Lana Pudar u finalu discipline 200 metara delfin.

Lana je doplivala do bronzane medalje uz juniorski evropski rekord 2:04.55.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi