Lana Pudar izborila novo finale - Sutra pliva za treće zlato u Beogradu

Pogledajte snimak polufinalne trke

Lana Pudar izborila novo finale - Sutra pliva za treće zlato u Beogradu

Eldar Ganibegović

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar sutra će imati šansu da osvoji i treću zlatnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu. Upravo je izborila finale u disciplini 50 metara delfin.

Danas je u prijepodnevnim satima Lana Pudar izborila polufinale, a sada i finale u disciplini 50 metara delfin/leptir na Evrospkom juniorskom prvenstvu u Beogradu.

Naša plivačica je polufinalnu trku završila na prvoj poziciji s vremenom 26,62. Pogledajte tijek trke.

Finalna utrka na rasporedu je sutra od 18:05, čine će Lana Pudar i završiti nastup u Beogradu, nadamo se sa tri zlatna odličja oko vrata.

Podsjetimo, Lana Pudar ranije danas plivala je i finale u disciplini 200 metara delfin, osvojila zlatnu medalju i postavila novi evropski rekord.

Prije toga, prije nekoliko dana, u disciplini na 100 metara delfin identičan učinak - zlatna medalja i evropski juniorski rekord.

Ono što je naredno očekuje jeste Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će se održati u Japanu.

Nadamo se kako će u istočnu Aziju naša Pudar otputovati nakon i trećeg osvojenog zlata u Beogradu, a možda i trećeg evropskog juniorskog rekorda, što da ne? 

Top Komentari

stranputica
Bravo djevojko, a šta reći, koju poruku poslati.....Inače, start loš, mora na tome poraditi. Na 100m i 200m čini mi se da je dobro startala, ali na ovoj najkraćoj trci je start izuzetno važan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi