Ona pliva, ostale gledaju - Pogledajte kako je Lana Pudar došla do novog zlata i evropskog rekorda!

Disciplina 200 metara delfin stilom

Ona pliva, ostale gledaju - Pogledajte kako je Lana Pudar došla do novog zlata i evropskog rekorda!

Eldar Ganibegović

Peti dan Evropskog juniorskog prvenstva u Beogradu, drugo finale, druga zlatna medalja i drugi evropski rekord - to je učinak naše Lane Pudar.

Bh. plivačica Lana Pudar danas je osvojila novu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u Beogradu. 

Mostarka je plivala u finalnoj utrci u disciplini 200 metara delfin/leptir stilom, te je ostvarila trijumf s vremenom 2:06.26 što je i novi evropski rekord u toj disciplini u juniorskoj kategoriji. Pogledajte kako je tekla trka.

Podsjetimo, jučer je Pudar u polufinalu ostvarila za sekundu najbolje vrijeme, 2:09.58, te je bilo jasno da je danas veliki favorit za zlato što je na kraju i opravdala.

Prethodno je ova zlatna djevojčica osvojila i zlatnu medalju u disciplini 100 metara delfin stilom, te postavila novi evropski juniorski rekord.

Ranije danas plivala je i kvalifikacije u disciplini 50 metara delfin stilom, a danas od 17:49 ćemo je pratiti u polufinalu, gdje je svakako favorit za ulazak u finale.

Lana Pudar tako će imati šansu da osvoji tri zlatne medalje, a finale u disciplini 50 metara delfin na rasporedu je sutra gdje će se Lana, ne sumnjamo u to, pojaviti.

Ono što za nju slijedi nakon Evrospkog prvenstva za juniore u Beogradu jeste Svjetsko prvenstvo u seniorskoj konkurenciji koje će se održati u Japanu. 

Top Komentari

user1687035279
Aferim djevojko!! Ovo je uspjeh!!!
3 0
realista1982
BRAVO PONOSU SVIH BOSANACA I HERCEGOVACA...!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi