Duel dvije Mostarke na startu EP-a: Lana Pudar i Amina Kajtaz u istoj kvalifikacionoj grupi

Na 50 metara delfin

Duel dvije Mostarke na startu EP-a: Lana Pudar i Amina Kajtaz u istoj kvalifikacionoj grupi

H. Zilić

U Rimu je počelo Evropsko prventsvo u plivanju.

Već sutra za bh. javnost će biti zanimljiv dan.

U devet ujutro počinju kvalifikacije na 50 metara delfin u konkurenciji plivačica.

Interesantno da ćemo u istoj grupi gledati dvije Mostarke, a riječ je o Lani Pudar i Amini Kajtaz.

Opis nije dostupan.

Lana će naravno nastupati pod zastavom Bosne i Hercegovine dok će Amina nastupati pod zastavom Hrvatske obzirom da je odlučila da uzme hrvatsko sportsko državljanstvo.

Oglasi

U pomenutoj grupi Lana ima peti rezultat ove sezone u vremenu 26.29, dok AmIna ima deveti rezultat u grupi ove godine u vremenu 27.48.

Amina će biti u početnoj stazi označenoj sa 0, dok će Lana biti u stazi broj 2.

U kvalifikacijama na 50 metara delfin za plivačice gledat ćemo četiro grupe odosno ukupno 38 plivačica, a 16 najboljih izborit će plasman u polufinale.

Ovome dodjamo da Lana ima 15. rezultat u Evropi od svih plivačica koje ćemo gledati sutra, a Amina 27. rezultat u Evropi na 50 metara delfin.

Top Komentari

SarajFK
Promijeni i ime AMINA. Izbaci samo samo slova ''M'' i ''I'' iz sredine i ostani ANA. Niko se ne prodaje lako kao mi. Zato nam i jest stanje ovakvo kakvo je jer nemamo ni stav ni PONOS koji smo nekada imali. Niko se nije spreman boriti za nesto svoje. Samo se priklanjamo jacima. SRETNO LANA PONOSU NAS BOSANSKI!!!
10 2
NorthSA1987
Sretno Lana, Amina sretno i tebi ali ovo ti nije trebalo...
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi