Dominacija Lane Pudar u Beogradu: Bh. dragulj lagano do polufinala!

Sjajno otvorila nastup na EP za juniore

Dominacija Lane Pudar u Beogradu: Bh. dragulj lagano do polufinala!

Endin Čaušević

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastupila je jutros na Evropskom prvenstvu za juniore u Beogradu u kvalifikacijama u utrci 100 metara delfin, te je uspjela da se plasira u polufinale.

Lana je odlučila da za ovo prvenstvo prijavi svoje najjače oružje, te ćemo je u Beogradu gledati u utrkama na 50, 100 i 200 metara delfin.

Naša najbolja plivačica takmičenje je otvorila jutros u kvalifikacijama u utrci 100 metara delfin i bez problema se plasirala u polufinale.

Lana je nastupila u utrci broj sedam ovih kvalifikacija i završila je prvoplasirana u vremenu 59:50.

Opis nije dostupan.

Polufinalna utrka u ovoj disciplini na rasporedu je već danas u 17:38 sati, a ako se plasira u finale Lanu ćemo u disciplini 100 metara delfin gledati sutra u 18:13 sati.

Oglasi

Fantastičan nastup Lane u jutrošnjim kvalifikacijama možete pogledati u videu ispod.

Lana je u kvalifikacijama u svih sedam grupa imala drugo najbolje vrijeme. Bolja od nje bila je samo Martine Damborg iz Danske koja je utrku završila u vremenu 59:30.

Ispod jedne minute današnje kvalifikacije na 100 metara delfin plavala je još samo Julia Ullmann iz Švicarske koja je imala vrijeme 59:81.

Što se tiče bh. predstavnika, šampionat u Beogradu otvorila je Iman Avdić koja je u kvalifikacijama utrke na 200 metara slobodnim stilom zauzela 24. mjesto u vremenu 2:04.24 u konkurenciji 55 juniorki Evrope, ali nažalost to nije bilo dovoljno za polufinale.

Inače, Evropsko prvenstvo u plivanju za juniore održava se u Beogradu od 4. do 9. jula.

Top Komentari

Mowzilla
Aferim heroino nasa ⚜️
0 0
dragonBH
Bravo Lana. Ponos si svih koji vole ovu domovinu!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti