Lana Pudar bila blizu nove medalje
FOTO: Guliverimage/Copyright: xFotografo01x xipa-agency.netx

Svjetski kup u Berlinu

Lana Pudar bila blizu nove medalje

H. Zilić

Najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar (17) večeras je u Berlinu plivala finalnu utrku na 100 metara delfin u okviru Svjetskog Kupa.

Lana je u finalnoj utrci zauzela četvrto mjesto s vremenom 58.28.

U Berlinu je naša najbolja plivačica imala ponovo dobre nastupe na svjetskoj sceni i svakako raduje konstatnost u formi.

Mlada Mostarka je jutros otplivala svoju kvalifikacijsku utrku u disciplini 100m delfin u vremenu 58.79, i tako se palsirala u pomenuto finale Svjetskog kupa u Berlinu.

Lana je bila prva u svojoj kvalifikacijskoj grupi i u ukupnom plasmanu četvrta.

Nakon sjajnih nastupa na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu Lana nastavlja sa dobrom formom.

Oglasi

Naravno ovo sve je priprema za veće izazove na svjetskoj sceni.

Bez dileme, glavni cilj Lane Pudar su Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Gledajući rezultate i formu Lane i suparnica, Bosna i Hercegovina s punim pravom priželjkuje i prvu olimpijsku medalju od nezavisnosti.

Sve navedeno je samo nastavak uspješne sezone za fenomenalnu 17-godišnjakinju koja donosi medalje sa svih strana svijeta.

Imala je Mostarka i odličan nastup na Svjetskom prvenstvu u Japanu. Medalja na 200 metara delfin joj je izmakla za dlaku i završila je kao četvrta.

Top Komentari

crni1000
Bravo Lano
0 0
Mowzilla
Nema veze, bit ce bolje drugi put ⚜️
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi