Trenutak ponosa, radosti, suza radosnica: Lana Pudar je primila svjetsku bronzu!

Veliki trenutak za bh. sport

Trenutak ponosa, radosti, suza radosnica: Lana Pudar je primila svjetsku bronzu!

H. Zilić

Veliki dan je za bh. sport. Lana Pudar je osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi u velikim bazenima u disciplini 200 metara delfin.

Lana je do bronze došla u vremenu 2:07.92 i tako potpunila svoju riznicu medalja sa velikih takmičenja, iako tek ima 18 godina.

Po završetku utrke vrlo brzo je bila i dodijela medalja i trenutak koji je sigurno mnogim Bosancima i Hercegovcima izmamio suze na licu.

Lana je primila svjetsku bronzu, stavila oko vrata jednu od najvećih medalja za bh. sport od nezavisnosti naše države.

Trenutak sigurno koji je pun ponosa i radosti kako za Lanu tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Ovo je treća medalja za Bosnu i Hercegovinu sa svjetskih prvenstava. Prije Lane, Amel Tuka je u atletici osvojio bronzu i srebro na prvenstvu svijeta.

Oglasi

Nema sumnje da će 15. februar ostati upisan zlatnim slovima u historiju sporta u Bosni i Hercegovini.

Prije prvenstva mlada Mostarka je imala problema sa lakšom povredom ramena, tako da je i sam ulazak u finale pokazatelj da se nalazi u samom vrhu svjetskog plivanja bez obzira i na probleme prije samog nastupa.

Sve u svemu, Lani je prvenstvo došlo kao jaka priprema za glavni cilj sezone koji je u mjesecu augustu.

Naravno, naša najbolja plivačica će braniti boje Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje vjerujemo u najbolju Laninu utrku.

Nakon Dohe, naša najbolja sportisktinja sa svojim timom nastavlja pripreme za nastavak sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi