Lana Pudar bronzana!
(AP Photo/Andreea Alexandru)

Finale utrke na 200 metara delfin

Lana Pudar bronzana!

H. Zilić

Najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar (18) danas je u Kataru u Dohi plivala finalnu utrku u disciplini 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u plivanju.

Nakon uspješnih kvalifikacija i polufinala Lana je danas u finalnoj utrci zauzela treće mjesto u vrmenu 2:07.92 i osvojila bornzanu medalju, prvu medalju za Bosnu i Hercegovine sa Svjetskih prvenstava u velikim bazenima.

Prije prvenstva mlada Mostarka je imala problema sa lakšom povredom ramena, tako da je i sam ulazak u finale pokazatelj da se nalazi u samom vrhu svjetskog plivanja bez obzira i na probleme prije samog nastupa.

Zbog povrede Lana je sa svojim timom odlučila da samo nastupa na 200 metara delfin u Dohi koja je njena najbolja disciplina.

Prije toga, otkazala je učešće na 100 metara delfin, a jedan od razloga i pomenuta povreda ramena.

Oglasi

Sve u svemu, Lani je prvenstvo došlo kao jaka priprema za glavni cilj sezone koji je u mjesecu augustu.

Naravno, naša najbolja plivačica će braniti boje Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje vjerujemo u najbolju Laninu utrku.

Nakon Dohe, naša najbolja sportisktinja sa svojim timom nastavlja pripreme za nastavak sezone.

Na kraju podsjetimo na učinak Lane Pudar u kvalifikacijama i polufinalu prvenstva u Dohi.

Naša najbolja plivačica je nastupila u trećoj kvalifikacionoj utrci koju je završila na trećem mjestu u vremenu 2:11.05 što je bilo ukupno osmo vrijeme kvalifikacija.

Što se tiče polufinala završila je na četvrtom mjestu u vremenu 2:09:42 i u finale prošla po vremenu, imala je osmo vrijeme polufinala.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
cetaljeva scer cetnikusa
0 5
Haroni
Tako je ribice
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi