Postignuće Lane Pudar četvrto je najveće svih vremena

Rezultat koji joj je donio zlato

Postignuće Lane Pudar četvrto je najveće svih vremena

E. Ganibegović

Lana Pudar s Evropskog prvenstva iz Rima vratila se s dvije medalje.

Prvo je osvojila bronzanu medalju na 100 metara delfin stilom, a nakon toga je osvojila zlatno u disciplini 200 metara delfin.

S vremenom od 2:06,81 Pudar je postavila rekord Bosne i Hercegovine.

Također, ovo je četvrto najbolje vrijeme u historiji ove discipline kada su u pitanju plivačice starosti 16 godina i mlađe. 

Bolje rezultate od Lane ostvarile su samo Summer McIntosh iz Kanade, Amerikanka Mary Meagher i Suzuka Hasegawa iz Japana.

Oglasi

Podsjetimo, za Lanu je prije nekoliko dana u rodnom Mostaru upriličen doček, a upravo sada se ona oglasila putem svog Instagram profila i u četiri riječi pokazala koliko voli Bosnu i Hercegovinu.

"Moja zemlja, moji ljudi" napisala je Lana uz emotikone srca i zastave Bosne i Hercegovine, te se zahvalila svima:

Uz Vas je sve lakše, sa Vama je sve ovo još slađe. Ovo se ne zaboravlja, ovo se pamti cijeli život.

Hvala Vam od srca!"

Top Komentari

Bravo Lana ti si ponos svih onih koji vole svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu, ako bog da sto vise Lana kao primjer osim u sportu, tako isto u svim sferama drustva i neka to bude kontra svima onima koji ne vole BH. Neka pocrkaju svi oni koji su dusmani BH.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi