U Sarajevu dočekana Lana Pudar!

Naša pobjednica

U Sarajevu dočekana Lana Pudar!

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar dočekana je na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu.

Ona i njena ekipa vratile su se sa Svjetskog prvenstva u Abu Dabiju (UAE) u 25-metarskim bazenima. 

U toku je press konferencija na samom aerodromu, a nakon toga slijedi put za njen rodni Mostar gdje je organizovan još jedan doček.

Doček će biti održan od 21:30 do 22 sata na glavnoj bini u sklopu Adventa Mostar, a u organizaciji Grada Mostara i Sportskog saveza Grada Mostara.

Talentovana Pudar je u trci na 200 metara delfin osvojila bronzu što je historijski uspjeh i prva medalja za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskim prvenstvima, dok je bila i u finalu trke na 100 metara u istoj disciplini.

Naša Lana najmlađi je osvajač medalje (15 godina),  a Swimrankigs je izbacio liste najboljih plivača po vremenima za 2021. godinu u malim bazenima.

Lana je najbolja juniorka Evrope na 100 i 200 metara delfin, te evropska juniorska rekordera, dok je druga na 50 metara delfin.

U seniorskoj konkurenciji ima šesto vrijeme na 100m delfin, ali i bronzu sa Svjetskog kupa i četvrto vrijeme na 200 m delfin i svjetsku bronzu u ovoj disciplini.

Top Komentari

Husrefbeg22
Ocekivao sam da je doceka gradonacelnica Sarajeva s kljucevim aod garsonjere i odlukom o stipendiji. Ali, bilo kako bilo. Izvanredan uspjeh nase Lane. Daleko najbolji sportist BiH u 2021 godini! Sve cestitke svijeta!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi