Lana Pudar najbolja juniorka Evrope i među kremom svjetskog plivanja!

Objavljena nova lista

Lana Pudar najbolja juniorka Evrope i među kremom svjetskog plivanja!

H. Zilić

Mlada Mostarka Lana Pudar (15) opet je oduševila svjetsku sportsku javnost.

Lana je kao najmlađa učesnica sa svega 15 godina na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dhabiju u disciplini 200 metara leptir osvojila bronzanu medalju i ispisala historiju bh. plivanja.

Swimrankigs je izbacio liste najboljih plivača po vremenima za 2021. godinu u malim bazenima. Lana je najbolja juniorka Evrope na 100 i 200 metara delfin, te evropska juniorska rekordera, dok je druga na 50 metara delfin.

U seniorskoj konkurenciji ima šesto vrijeme na 100m delfin, ali i bronzu sa Svjetskog kupa i četvrto vrijeme na 200 m delfin i svjetsku bronzu u ovoj disciplini.

Swimrankigs izbacio liste najboljih plivača, po vremenima, za 2021. godinu na 25-metarskim bazenima. Lana(15, mlađa...

Posted by Velibor Pudar on Wednesday, December 22, 2021

Sigurno je pred Lanom velika budućnost, obzirom da djevojčica koja ima 15 godina već postiže rezultate koji su zavidni i na seniorskom nivou gdje se takmiče mnogo starije i iskusnije plivačice.

Top Komentari

nedyim_SA1946
Lana Pudar - ponos Bosne i Hercegovine, buduća osvajačica olimpijskih igara i naš najveći ambasador u narednih 15/20 godina!
10 0
Klicko
Ponos nase lijepe hercegovine.Naprijed djevojko.Osvoji svijet
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije