Engleski komentator u šoku zbog Lane Pudar: "Nezamislivo je da neko ovako pliva 200 metara"

Nije vjerovao da će izdržati do kraja

Engleski komentator u šoku zbog Lane Pudar: "Nezamislivo je da neko ovako pliva 200 metara"

E. Čaušević

Nevjerovatna Lana Pudar danas je oduševila svijet osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Lana je danas u finalu utrke u disciplini na 200 metara delfin uspjela da osvoji zlatnu medalju i postane prvakinja Evrope što je zaista nevjerovatan podvig.

Naša plivačica je oduševila cijeli svijet svojim nastupom u finalnoj utrci u kojoj je jednostavno počistila svoju konkurenciju i dominantno je došla do zlatne medalje što je najveći uspjeh u njenoj dosadašnjoj karijeri.

Lana je završila utrku u vremenu 2:06.81 i vodila je od samog početka kada je nametnula nevjerovatan tempo, dok je srebro osvojila danska plivačica Helena Rosendhal Bach, dok je treća bila italijanska plivačica Ilaria Cusinato.

Na društenim mrežama pojavilo se i nekoliko videa s ove utrke, te su se mogli čuti komentari raznih komentatora.

Tako se u centru pažnje pojavio jedan engleski komentator koji je bio u nevjerici nakon što je Lana došla do zlatne medalje.

Oglasi

"Pudar napada utrku, to je sigurno. Ona će ići tako do kraja i vidjet ćemo je li ostalo dovoljno snage. To je veliko vodstvo. Mislim da svi koji ovo gledaju govore: 'Jesi li luda'", rekao je nakon 100 metara utrke.

No, u nastavku je priznao da baš ne vjeruje da Lana može da nastavi s tim tempom u ovoj utrci.

"Ne vjerujem da će Pudar izdržati, ali da vidimo. Svi u Bosni i Hercegovini će sigurno reći: 'Da, ti to možeš, ali umorit će se sigurno na zadnjih 50 metara".

Ipak, kada je vidio da Lana ne posustaje i da dominantno ide do zlatne medalje ostao je u šoku zbog nevjerovatnog nastupa ove 16-godišnjakinje iz Bosne i Hercegovine.

"Ovo će biti nevjerovatno ako izdrži do kraja. Znata šta, ona će izdržati do kraja. Ovo je nevjerovatan način plivanja na 200 metara. Kakvo plivanje. Nevjerovatno plivanje Lane Pudar, mislio sam da je ovo promašeno, ali očito ona zna bolje od mene. Izdržala je do kraja, nevjerovatna je. Ovo je šesti najbolji rezultat na svijetu ove godine. Čovječe, nikada ne biste zamislili da neko može ovako da pliva na 200 metara", zaključio je.

Top Komentari

Pajkan
Sta zna yebeni Englez sta je dvjesto metara
14 1
Ratnik
Uzivaj tu priliku nema svak, ponos si nas!
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi