Lana Pudar rutinski do polufinala Evropskog prvenstva
(AP Photo/Gregorio Borgia)

Disciplina 100 metara delfin

Lana Pudar rutinski do polufinala Evropskog prvenstva

Haris Zilić

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar približava se vrhuncu sezone, a to su Olimpijske igre u Parizu koje su na programu od 26. jula do 12. augusta ove godine.

U sklopu priprema za Pariz, Lana je sa svojim timom odlučila da nastupi na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se ove sedmice održava u Beogradu.

Lanu ćemo gledati u dvije discipline, a to su 100 metara delfin i 200 metara delfin koje su i njene najjače discipline.

Naša najbolja plivačica takmičenje u Beogradu započela je jutros u kvalifikacijama discipline 100 metara delfin.

Mlada Mostarka je bila u četvrtoj kvalifikacionoj grupi, a kroz cilj je ušla kao četvrtoplasirana u svojoj grupi u vremenu 59.54, što je bilo dovoljno za polufinale. Lana je plivala koliko je trebalo i rutinski izborila polufinale prvenstva Evrope.

Pored Lane u četvrtoj kvalifiakcionoj grupi nastupale su: Mina Kaljević (Srbija), Zuzanna Famulok (Poljska), Julia Maik (Poljska), Amina Kajtaz (Hrvatska), Paulina Peda (Poljska), Georgia Dmasiot (Grčka), Ariel Hayon (Izrael), Edirh Jernstedt (Švedska) i Mia Blazhevska EMinova (Sjeverna Makedonija).

Oglasi

Polufinalne utrke na 100 metara delfin na rasporedu su večeras od 18 sati i 50 minuta.

Finale i borba za medalje na 100 metara delfin rezervisano je za petak 21. juni s početkom u 18 sati i 30 minuta.

Što se tiče utrke na 200 metara delfin, kvalifikacije su u subotu u jutarnjim satima, a polufinalne utrke u subotu 22. juna u večernjim satima.

Finale utrke na 200 metara delfin zakazano je u nedjelju 23. juna u poslijepodnevnim satima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi