Šansa za nove medalje: Lana Pudar nastupa na Evropskom prvenstvu
Najbolja bh. plivačica, Lana Pudar, u narednim danima lovi nove medalje na EP u Rumuniji.

25-metarski bazeni, seniorska konkurencija

Šansa za nove medalje: Lana Pudar nastupa na Evropskom prvenstvu

O. Lekić

Najbolja bh. plivačica, Lana Pudar, u narednim će danima učestvovati na Evropskom seniorskom prvenstvu. Bit će to prilika za nove medalje.

Evropsko seniorsko prvenstvo u 25-metarskim bazenima održat će se od 5. do 10. septembra u Rumuniji, tačnije u Otopeniju.

Bosnu i Hercegovinu predstavljat će mlada Lana Pudar. Ona će nastupiti u dvije discipline - 100 i 200 metara delfin.

Prvu utrku Lana Pudar imati će 6. decembra. Radi se o kvalifikacijama u disciplini 200 metara delfin.

Jutarnje kvalifikacije plivaju se od 9:30 sati, dok su polufinalne i finalne trke zakazane za 18 sati. 

Prof. dr. Damir Đedović je vođa tima naše reprezentacije na ovom prvenstvu. Nadajmo se da će Lana Pudar ostvariti novi veliki uspjeh i okititi se medaljom ili medaljama.

Oglasi

Pripreme za Olimpijske igre

Sve ovo su za Lanu Pudar pripreme pred ono najvažnije, a to su Olimpijske igre. One će se 2024. godine održati u Parizu.

"Puno mi znače medalje, to je velika stvar za mene, ali i moju državu. Prva sam koja je osvojila i evrospku i svjetsku medalju", rekla je Lana i nastavila:

"Moj cilj su Olimpijske igre u Parizu, svi u Bosni i Hercegovini čekamo tu medalju, bilo bi to historijski trenutak. Moj cilj je osvojiti zlatnu olimpijsku medalju."

"Bilo je teško i još uvijek je ponekad kada imam trenutke u kojima želim da prekinem sve ovo i budem normalna tinejdžerka", istakla je još Pudar te zaključila: 

"Ponekad samo želim da izađem, ili čak da budem kod kuće sa prijateljima i porodicom, jer sam često odsutna. Onda se sjetim zašto sve ovo radim, koliko sam dobra i ne želim da prestanem."

Top Komentari

plemic
Evropsko seniorsko prvenstvo u 25-metarskim bazenima održat će se od 5. do 10. septembra u Rumuniji, tačnije u Otopeniju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi