Lana Pudar: "Moj cilj je zlatna olimpijska medalja"
FOTO: EPA

Može li se u Parizu naredne godine ispisati historija bh. sporta?

Lana Pudar: "Moj cilj je zlatna olimpijska medalja"

H. Zilić

Najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar naredne godine ima najveći izazov u karijeri, a to je sigurno napad na visok plasman na Olimpijskim igrama u Parizu.

Svi potajno u Bosni i Hercegovini upravo od Lane očekuju prvu historijsku medalju, prvu za našu državu od nezavisnosti.

Mlada 17-godišnja Mostarka kao da je svjesna cijele situacije i dala je zanimljivu izjavu za zvaničnu stranicu "European Aquatics".

"Puno mi znače medalje, to je velika stvar za mene, ali i moju državu. Prva sam koja je osvojila i evrospku i svjetsku medalju", rekla je Lana i nastavila:

"Moj cilj su Olimpijske igre u Parizu, svi u Bosni i Hercegovini čekamo tu medalju, bilo bi to historijski trenutak. Moj cilj je osvojiti zlatnu olimpijsku medalju."

Oglasi

Lana je očigledno spremna da napadne medalju u Parizu i ne sumnjamo da će se sa svojim timom maksimalno spremiti za najveću sportsku manifestaciju na svijetu.

Naša plivačica se dotakla i karijere.

"Bilo je teško i još uvijek je ponekad kada imam trenutke u kojima želim da prekinem sve ovo i budem normalna tinejdžerka", istakla je Lana i dodao:

"Ponekad samo želim da izađem, ili čak da budem kod kuće sa prijateljima i porodicom, jer sam često odsutna. Onda se sjetim zašto sve ovo radim, koliko sam dobra i ne želim da prestanem."

Što se tiče trenutne sezone za Lanu nije gotova jer početkom decembra idu novi izazovi.

Od 5. do 10. decembra u rumunjskom Otopeniju na rasporedu je Evropsko prvenstvo u kratkim bazenima gdje će Lana loviti nove medalje.

Top Komentari

stranputica
Ljepota naša, tako treba, postaviti visoko ciljeve, pa ćemo vidjeti dokle ćeš doći, samo daj bože zdravlja!
0 0
FahrudinKonjHodzic
nie boles sve sto boli balava cetnikusa halavanta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi