Lana Pudar peta na svijetu!

Disciplina 200 metara delfin

Lana Pudar peta na svijetu!

A. Čaušević

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar zauzela je peto mjesto u finalnoj utrci discipline 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Melbournu.

Pudar je bila najmlađa učesnica finalne utrke, a vrijeme 2.05:23 joj je bilo dovoljno za osvajanje petog mjesta. 

Zlatnu medalju osvojila je Dakota Luther iz SAD-a s vremenom 2.03:37, dok je srebro pripalo njenoj sunarodnjakinji Hali Flickinger. Bronzanu medalju je osvojila Australka Elizabeth Dekkers.

Podsjećanja radi, Pudar je ranije nastupila u utrci 100 metara slobodnim stilom gdje je svoj nastup okončala na 33. mjestu s vremenom 54.76.

Do kraja Svjetskog prvenstva najbolja bh. plivačica će plivati u disciplini 100 metara delfin. Kvalifikacije su na programu u noći sa petka na subotu po centralnoevropskom vremenu.

Promo

Top Komentari

axel42
Zamisli od toliko profesionalnih plivača na svijetu ti si peti na svijetu. A da nepričamo o uslovima itd.... Ovo je kao zlatna medalja! Svaka čast!!
15 1
FahroKonjHodzic
drvena medaljcuga
1 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi