Lana Pudar bez plasmana u polufinale na 100 metara slobodno, ali pravi izazov tek slijedi

Otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu

Lana Pudar bez plasmana u polufinale na 100 metara slobodno, ali pravi izazov tek slijedi

E. Čaušević

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar počela je svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Australiji, ali nažalost nije uspjela da se plasira u polufinale na 100 metara slobodnim stilom.

Pudar je jutros nastupila u kvalifikacionoj utrci na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima, ali nije se plasirala u polufinale.

Jasno je da to nije Lanina omiljena disciplina i ovu utrku iskoristila je za "ispitivanje terena", te zagrijavanje za ono što je čeka u nastavku takmičenja.

Lana je u ovoj utrci završla na šestom mjestu u svojoj kvalifikacionoj grupi. Bh. plivačica je imala konačno vrijeme 54.76 i ukupno je bila na 33. mjestu što joj nije bilo dovoljno da prođe dalje.

Našu najbolju plivačicu na sceni ćemo ponovo gledati u noći sa srijede na četvrtak kada će nastupiti u svojoj najjačoj disciplini na 200 metara delfin.

Kvalifikaciona utrka je na rasporedi u 1:35 sati, a Lana će nastupiti u trećoj grupi.

Također, do kraja ovog takmičenja Lanu očekuje i nastup u utrci na 100 metara delfin. Kvalifikacije u toj disciplini su s petka na subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti