Lana Pudar u polufinalu Svjetskog prvenstva
FOTO: Guliverimage

Na 50 m delfin

Lana Pudar u polufinalu Svjetskog prvenstva

Haris Zilić

Najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar nastavlja sa sjajnim nastupima na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu.

Nakon jučerašnjeg zlata na 200 metara delfin, Lana je jutros imala utrku kvalfikacija na 50 metara delfin i odradila rutinski.

Svoju kvalifikacijsku utrku na svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Izraelu u disciplini 50m delfin Lana je završila s vremenom 26.87.

Pomenuti rezultat je bio dovoljan za drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj grupi i ukupno treće mjesto, plasiravši u polufinale svjetskog juniorskog prvenstva.

Polufinalna utrka je na rasporedu danas u 18:00h po lokalnom vremenu, a po našem u 17:00h.

Lana nastavlja sa sjajnom formom, a čini se da je formu sa evropskog juniorskog, prenijela i na svjetsko juniorsko prvenstvo.

Vjerujemo da Lana može izboriti još jedno finale, a onda i napad na novu medalju.

Dodajmo da je Lana jučer osvojila zlatnu medalju na 200 metara delfin sa vremenom 2:07:20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi