Lanin otac otkrio da je Pudar mogla plivati za Srbiju, ali je otkrio i zašto ne pliva
FOTO: EPA

Napisao na svom Facebook nalogu

Lanin otac otkrio da je Pudar mogla plivati za Srbiju, ali je otkrio i zašto ne pliva

Esmer Oštraković

Poznato je svima da je Lana Pudar najbolja bh. plivačica koja pravi fenomenalne rezultate i na najbolji način predstavlja našu zemlju.

Nedavno je Lana Pudar još jednom oduševila sportsku javnost u Bosni i Hercegovine tako što je osvojila 20. jubilarnu medalju na velikim takmičenjima.

Naša najbolja sportistkinja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojila srebrenu medalju u disicplini 200 metara delfin.

Za Lanu je ovo primarna disciplina, a naša najbolja sprotisktinja je finalnu utrku završila na drugom mjestu i osvojila srebrenu medalju u vremenu 2:08.15.

Danas je njen otac Velibor Pudar otkrio kako je mogla plivati za Srbiju, al i zašto ne pliva za ovu zemlju.

"Ne znam da li ste svi primjetili da, gospodin Vanja Udovičić ljubi ruku Lani Pudar na dodijelama medalja u Dohi i Beogradu? Znate li zašto? Otkriću vam jednu tajnu ali prvo da vam pobliže, laički, kažem ko je Vanja.

Oglasi

Vanja Udovičić je bivši vaterpolista, jedan od najboljih koje je dalo ovo podneblje, osvajač mnogobrojnih medalja sa Olimpijskih igara, svjetskih i evropskih prvenstava sa Jugoslavijom i Srbijom.

Poslije sportske karijere je otišao u politiku i bio je ministar sporta Republike Srbije. Sada je u komisijama izvrsne vlasti LENA (evropske plivačke federacije).

Elem, dugo godina sam radio u Saudijskoj Arabiji, u Jeddahu u klubu Al Ittihad, gdje je u isto vrijeme trener kluba u vaterpolu bio moj prijatelj, Vladimir Bajković. Družili smo se i mnogo pričali o Laninom plivanju, o njenim rezultatima i medaljama koje osvaja, onako laički pošto sam ja bio u fudbalu a Vlado u vaterpolu.

Jednog dana me zamolio da mu pošaljem Lanina vremena u svim disciplinama koje pliva pa da ih on pošalje svom prijatelju, sada pokojnom, Srđanu Filipoviću, treneru plivanja,koji je radio u UAE. Pokojni Srđan se oduševio rezultatima i, bez mog znanja, Vlado i on su kontaktirali njihovog zajedničkog prijatelja Vanju Udovičića, ministra sporta u vladi Srbije, ubjeđivali ga da razgovara samnom, da mi obeća najbolje uslove za treninge i da "mlada mostarska srpkinja" pliva za Srbiju.

Sticajem okolnosti, jednog dana kada sam bio na bazenu sa Vladom, nazvao ga je Vanja i rekao mu da nema potrebe da razgovara samnom, Vlado ga je stavio na interfon da mogu i ja da čujem, jer oni u Srbiji imaju na hiljade Lana, na hiljade takvih talenata u plivanju.

Zaboravio sam reći da se ovo sve odvija 2018. gidine kada je Lana imala 12 godina. Ne znajući da su mi ovo Vlado i pokojni Srđan radili iza leđa, naljutio sam se na Vladu i bio zahvalan što je Vanja ovo rekao. Dolazi Doha, svjetsko prvenstvo i Vanja ljubi ruku Lani, prije par dana Beograd, evropsko prvenstvo Vanja dijeli maskote prvenstva i ljubi Lani ruku.

Danas mi prijatelj šalje poruku i kaze da je bio sa Vanjom Udovičićem i da mu je rekao da mu je najveća greška u ministarskom mandatu što nije razgovarao sa Laninim ocem da ona pliva za Srbiju.", napisao je Velibor Pudar.

Top Komentari

SactownCali
Vi bi u redakcij jedva docekali da Lana pliva za Srbiju... da mozete pisati o Srbij...
3 2
rabodimis
Autoru teksta se u usta nas*rem.. to je poenta ovog teksta..
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi